10 Haziran 2014 Salı

HAKKIMDA

1942 Yılında Erzincan, Refahiye Kayı Köyünde doğdum.

İlk, orta ve liseyi İstanbul'da bitirdim.

1962 Yılında Kağıthane'de kurulu Rabak Bakır Fabrikasına işçi olarak girdim, Türkiye Maden-İş Sendikası'na üye oldum, 1963 Yılında sendika temsilcisi seçildim.

1962 Atatürk Erkek Lisesi İstanbul
Rabak Fabrikasında çalışırken İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesini kazanarak Tarih Bölümünde okudum.

1964 yılında, Maden-İş Silahtarağa Merkez Şube Gençlik Kolu Başkanlığına, 1965 yılında yapılan Silahtarağa Merkez Şube Genel Kurulunda ise Şube Başkanlığına seçildim. Bu görevle birlikte Birinci Bölge(İstanbul-Trakya)Temsilciliğini vekaleten yürüttüm. Sendikasız işyerlerinde  sendikal örgütlenmeler yaptım, toplu iş sözleşmelerini yürüttüm, sonuçlandırdım.

1965 yılında Türkiye İşçi Partisi'ne üye oldum. 1967 yılında T.İ.P. Şişli İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği yaptım. T.İ.P. İstanbul İl Başkanlığı ve Genel Merkez Kongrelerinde delege olarak katıldım.

13 Şubat 1967 Tarihinde yapılan DİSK Kuruluş Genel Kuruluna,  MADEN-İŞ Silahtarağa Merkez Şube Başkanı olarak katıldım.

1967 Yılında yapılan Genel Kurulda, Türkiye Maden-İş Sendikası Ana Tüzüğü değiştirildi. Merkez şubeler kaldırıldı, bunların yerine bölge temsilcilikleri kuruldu. Silahtarağa ve Şişli Merkez Şubeleri 6. Bölge Temsilciliği adı altında birleştirildi. Yapılan Bölge Temsilciliği Konseyinde (Genel Kurul) 6. Bölge Temsilciliğine seçildim.

1978 Moskova Nazım'a Saygı
1972 Yılı Haziran Ayına kadar 6. Bölge Temsilciliği görevini yürüttüm. Silahtarağa ve Şişli (Beyoğlu Yakasında) kurulu metal işkolundaki fabrikaların tamamını MADEN-İŞ çatısı altında örgütledim. Türk sendikacılığının kilometre taşları durumunda olan, 1968 Kavel 2. Direnişi, 1969 Demirdöküm ve Elektrometal Fabrikası direnişleri ile 1970 Sungurlar Fabrika direnişlerini başarılı b irşekilde sonuçlandırdım. Bölge Temsilcisi olarak görevde kaldığım sürede Silahtarağa, İstinye ve Kağıthane Bölgelerinden, ÇELİK-İŞ ve METAL- İŞ adlı sarı sendikalar kovuldu.

1972 Yılında askere gitmem nedeniyle, 6. Bölge Temsilciliği iki bölge haline getirildi.
Askerlik dönüşü 2.Bölge(Ankara, Konya ve İç Anadolu) görevini yürüttüm.

1974 Yılı, Eylül ayında yapılan Maden-İş 21. Genel Kurulunda Genel Başkan Vekilliğine seçildim. Toplu sözleşme Dairesi, Araştırma Dairesi, Ücret ve Ekonomi Politika Dairesi Başkanlığı görevlerini yürüttüm.

1978 yılından, 1980 yılı 12 Eylül faşist darbesine kadar Disk Genel Sekreter yardımcılığı görevinde bulundum.

Öne Çıkan Yayın

16 HAZİRAN İŞÇİ EYLEM GÜNÜDÜR

KUTSAL İŞÇİ YÜRÜYÜŞÜ 13 ŞUBAT 1967 Tarihinde DİSK kuruldu. Böylece devrimci ve gerçek sendikacılık dönemine girilmiş oldu. Kısa zamanda ...