10 Haziran 2014 Salı

HAKKIMDA

1942 Yılında Erzincan, Refahiye Kayı Köyünde doğdum.
İlk, orta ve liseyi İstanbul'da bitirdim.
Kağıthane'de kurulu Rabak Bakır Fabrikasına işçi olarak girdim, Türkiye Maden-İş Sendikası'na üye oldum, 1963 Yılında sendika temsilcisi seçildim.
Rabak Fabrikasında çalışırken İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesini kazanarak Tarih Bölümünde okudum.

Hüseyin Ekinci
1964 yılında, Maden-İş Silahtarağa Merkez Şube Gençlik Kolu Başkanlığına, 1965 yılında yapılan Silahtarağa Merkez Şube Genel Kurulunda Şube Başkanlığa seçildim. Bu görevle birlikte Birinci Bölge(İstanbul-Trakya)Temsilciliğini vekaleten yürüttüm. Yeni işyeri örgütlenmeleri ve toplu iş sözleşmelerini yürüttüm, sonuçlandırdım.
1965 yılında Türkiye İşçi Partisi'ne üye oldum. 1967 yılında T.İ.P. Şişli İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği yaptım. T.İ.P. İstanbul İl Başkanlığı ve Genel Merkez Kongrelerinde delege olarak görev aldım.

13 Şubat 1967 Tarihinde yapılan DİSK Kuruluş Genel Kuruluna,  MADEN-İŞ Silahtarağa Merkez Şube Başkanı (delege) olarak katıldım.

1967 Yılında yapılan Genel Kurulda, Türkiye Maden-İş Sendikası Ana Tüzüğü değiştirildi. Merkez şubeler kaldırıldı, bunların yerine bölge temsilcilikleri kuruldu. Silahtarağa ve Şişli Merkez Şubeleri 6. Bölge Temsilciliği adı altında birleştirildi. Yapılan Bölge Temsilciliği Konseyinde (Genel Kurul) 6. Bölge Temsilciliğine seçildim.

1972 Yılı Haziran Ayına kadar 6. Bölge Temsilciliği görevini yürüttüm. Silahtarağa ve Şişli (Beyoğlu Yakasında) kurulu metal işkolundaki fabrikaların tamamını MADEN-İŞ çatısı altında örgütledim. Türk sendikacılığının kilometre taşları durumunda olan, 1968 Kavel 2. Direnişi, 1969 Demir Döküm ve Elektrometal direnişleri ile 1970 Sungurlar Fabrika direnişleri, Bölge Temsilciliğim zamanında yapıldı bu fabrikalarda çalışan işçiler patron destekli sarı(ÇELİK-İŞ) sendikasının pençelerinden kurtarıldı. Kağıthanede Kurulu Çelik İzabe Fabrikasında örgütlü olan sarı (İstanbul Metal-İş) ise işçilerin 1968 yılında yaptığı iki günlük eylem sonunda bölgeden ebediyen kovulmuştu.

1972 Yılında askere gitmem nedeniyle, Maden - İş Yürütme Kurulu Kararı ile, Silahtarağa Bölgesi 6. Bölge Temsilciliğinden ayrıldı ve 14. Bölge Temsilciliği olarak kuruldu. Rabak Fabrikası sendika baştemsilcisi ve Maden-İş Yönetim Kurulu üyesi Celal Alçınkaya bölge temsilcisi olarak atandı.
6. Bölge Temsilciliği yerinde kaldı. Bölge Temsilcisi olarak Türk Philips işyerinden üyemiz Mehmet Ertürk atandı.

Askerlik dönüşü 2. Bölge temsilcisi olarak (Ankara - Konya ve İç Anadolu Bölgesi) görevini yürüttüm.

1974 yılı Eylül ayında yapılan Maden-İş 21. Genel Kurulunda Genel Başkan Vekilliğine seçildim. Toplu sözleşme Dairesi, Araştırma Dairesi, Ücret ve Ekonomi Politika Dairesi Başkanlığı görevlerini yürüttüm.

1978 yılından, 1980 yılı 12 Eylül faşist darbesine kadar Disk Genel Sekreter yardımcılığı görevinde bulundum.

Öne Çıkan Yayın

16 HAZİRAN İŞÇİ EYLEM GÜNÜDÜR

KUTSAL İŞÇİ YÜRÜYÜŞÜ 13 ŞUBAT 1967 Tarihinde DİSK kuruldu. Böylece devrimci ve gerçek sendikacılık dönemine girilmiş oldu. Kısa zamanda ...