8 Ocak 2020 Çarşamba

HAKKIMDA

Hüseyin EKİNCİ

1942 Yılında Erzincan, Refahiye Kayı Köyünde doğdum.
İlkokul, orta okul ve liseyi İstanbul'da bitirdim.

Hüseyin Ekinci 1978 Moskova
Nazım'a Saygı duruşunda
1962 Yılında İstanbul Kağıthane'de kurulu RABAK Bakır Fabrikasına işçi olarak girdim, Türkiye Maden-İş Sendikası'na üye oldum, 1963 Yılında sendika temsilcisi seçildim.

RABAK Fabrikasında çalışırken İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesini kazandım,Tarih Bölümünde okudum.

1964 yılında, Maden-İş Silahtarağa Merkez Şube Gençlik Kolu Başkanlığına, 1965 yılında yapılan Silahtarağa Merkez Şube Genel Kurulunda ise Şube Başkanlığına seçildim. Bu görevle birlikte Birinci Bölge(İstanbul-Trakya)Temsilciliğini vekaleten yürüttüm. Sendikasız işyerlerinde  sendikal örgütlenmeler yaptım, toplu iş sözleşmelerini yürüttüm, sonuçlandırdım.

1965 yılında Türkiye İşçi Partisi'ne üye oldum. 1967 yılında T.İ.P. Şişli İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği yaptım. T.İ.P. İstanbul İl Başkanlığı ve Genel Merkez Kongrelerine delege olarak katıldım.

13 Şubat 1967 Tarihinde yapılan DİSK Kuruluş Genel Kuruluna,  MADEN-İŞ Silahtarağa Merkez Şube Başkanı(delege) olarak katıldım.

1967 Yılında yapılan Genel Kurulda, Türkiye Maden-İş Sendikası Ana Tüzüğü değiştirildi. Merkez şubeler kaldırıldı, bunların yerine bölge temsilcilikleri kuruldu. Silahtarağa ve Şişli Merkez Şubeleri 6. Bölge Temsilciliği adı altında birleştirildi. Yapılan Bölge Temsilciliği Konseyinde (Genel Kurul) 6. Bölge Temsilciliğine seçildim.

1972 Yılı Haziran Ayına kadar 6. Bölge Temsilciliği görevini yürüttüm. Silahtarağa ve Şişli (Beyoğlu Yakasında) kurulu metal işkolundaki fabrikaların tamamını MADEN-İŞ çatısı altında örgütledim. Türk sendikacılığının kilometre taşları durumunda olan, 1968 Kavel 2. Direnişi, 1969 Demirdöküm ve Elektrometal Fabrikası direnişleri ile 1970 Sungurlar Fabrika direnişlerini başarılı birşekilde sonuçlandırdım. Bölge Temsilcisi olarak görevde kaldığım sürede Silahtarağa, İstinye ve Kağıthane Bölgelerinden, ÇELİK-İŞ ve METAL- İŞ adlı sarı sendikalar kovuldu.

1972 Yılında askere gitmem nedeniyle, 6. Bölge Temsilciliği 6 ve 14. Bölge olarak ikiye bölündü.
14. Bölge Merkezi Silahtarağa oldu.

Askerlik dönüşü 2.Bölge(Ankara, Konya ve İç Anadolu) Temsilciliği görevini yürüttüm.
1974 Yılı, Eylül ayında yapılan Maden-İş 21. Genel Kurulunda Genel Başkan Vekili seçildim.
Toplu sözleşme, Araştırma , Ücret ve Ekonomi Politika Daireleri Başkanlığı görevlerini yürüttüm.

12 Eylül 1980 faşist darbesine kadar DİSK'in Genel Sekreter yardımcısı olarak  görev yaptım.