24 Temmuz 2016 Pazar

KENAN BUDAK GENÇ YAŞINDA ÖLDÜRÜLDÜ

DERİ İŞ BAŞKANI KENAN BUDAK

İlerici Deri - İş Sendikası Genel Başkanı Kenan Budak, Darbeci Kenan Evrenin başını çektiği despot yönetimin polislerince, arkadan vurularak öldürüldü.
Kenan Budak, sosyalist anlayışta olan ve emek çevrelerince çok sevilen genç bir sendika lideri idi.
İşçi sınıfının sendikal mücadelesinin başarılmasına omuz veren sendikacılardan birisiydi.  Çok zor koşullarda, bir çok yasal haklardan mahrum olarak çalıştırılan, deri işçilerinin sendikal örgütlenmesi için çalışıyordu. Bu çalışmalar sonucu önemli mesafeler de kaydettiği görülüyordu.

1977 DİSK Genel Kurulunda Abdullah Baştürk listesinden Genel Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmişti.
Gelecekte, devrimci, sosyalist, büyük bir sendika lideri gözüyle bakılan, Kenan Budak'ın katledilişinin ölüm yıl dönümünde onu sevgiyle anıyoruz.